Connect with us

Ce cauti astazi ?

Stiri

[VIDEO] Executivul nu va prelungi schema de compensare cu 50 de bani a prețului la carburanți.

Începând cu 1 ianuarie 2023 schema de compensare a prețului carburanților, cei 50 de bani asigurați de stat, nu vor mai fi decontați, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, în ședința de Guvernde miercuri.

Dacă inițial măsura nu părea să fie una care să producă efecte, la sfârșitul anului putem să constatăm că a fost o măsură bună”, în condițiile în care prețul la carburanți, a spus premierul Ciucă, la începutul ședinței de Guvern.

El a adăugat că în situația în care prețurile vor avea o evoluție care să depășească puterea de cumpărare și de susținere la nivelul cetățenilor compensarea va fi aplicată din nou.

Executivul nu va prelungi actualul mecanism de compensare a prețurilor la carburanți cu 50 de bani pe litru, care urmează să expire la data de 31 decembrie, potrivit surselor TVR.

Măsura va fi însă parțial compensată de o scădere a accizelor la carburanți.

În premieră, pe masa Guvernului va ajunge o analiză prin care executivul urmărește o suprataxare a companiilor care produc țiței și gaze, dar și a rafinăriilor în care se produc carburanți.

Este o analiză în primă fază ți vine după o directivă europeană în acest sens și care vorbește despre o contribuție de solidaritate. odată adoptată această măsură, va fi temporară.

Oferta Cabina video booth 360

Click pentru comentarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stirile TEN TV

Ferma Pomicolă Pohalma, din Lugoj, ce aparține stațiunii didactice a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, din Timișoara, se pregătește să...

Publicitate

Pescăria PELE situată pe drumul național, Lugoj-Reșița la km 9, pe raza localității Victor Vlad Delamarina, vă invită la un pescuit sportiv de crap,...