Connect with us

Hi, what are you looking for?

Stiri

[VIDEO] Iohannis: După 15 iunie se vor putea redeschide mall-urile, grădiniţele şi creşele private

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că, după data 15 iunie, vor fi luate noi măsuri de relaxare.

“Având în vedere că în ultima vreme numărul de noi de noi îmbolnăviri nu a crescut semnificativ, dar nici nu a scăzut semnificativ, considerăm că este posibil să continuăm cu câteva noi măsuri de relaxare, adică unele dintre restricţiile care sunt acum în vigoare nu vor mai fi în vigoare după 15 iunie.

Decoratiuni CASA si GRADINADupă 15 iunie, se vor putea redeschide mall-urile, dar fără restaurante şi locuri de joacă. Vor fi posibile evenimente private, atenție, nu publice, private cu număr un pic mai mare de participanți, în speță 20 de persoane dacă evenimentele sunt în interior și 50 de persoane, dacă evenimentele private vor avea loc în exterior” a explicat şeful statului.

Iohannis a precizat că vor fi posibile redeschiderea after-school-urilor, grădiniţelor, a creşelor private. De asemenea, va fi posibilă redeschiderea sălilor de fitness, dar cu respectarea unor norme de distanțare foarte stricte.

În contextul sezonului estival, va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare tot cu respectarea regulamentelor sanitare special, a mai precizat Klaus Iohannis.

Preşedintele a mai precizat că se impune prelungirea stării de alertă, cu mai puţine restricţii şi a făcut un apel către parlamentari în acest sens.

“Suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă (…) nu se poate continua fără a avea acest instrument numit starea de alertă”, a afirmat Iohannis. 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...

Stiri

În acest an se va face trecerea la ora de vară 2021, poate pentru ultima dată. Este momentul în care ceasurile trebuie date înainte...

Stirile TEN TV

Ferma Pomicolă Pohalma, din Lugoj, ce aparține stațiunii didactice a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, din Timișoara, se pregătește să...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...