Klaus Iohannis, mesaj important de la Cotroceni. Cum trecem la STAREA DE ALERTĂ

Președintele României, a anunțat joi seară cum se va face trecerea de la starea de urgență la cea de alertă. Șeful statului a făcut un apel la cumpătare, afirmând că perioada dificilă prin care trecem nu a trecut și că ieșirea, formală, din starea de urgență, nu înseamnă finalul epidemiei. ,,DACĂ SITUAȚIA SE VA ÎNRĂUTĂȚI, NU VOI EZITA SĂ INSTITUI DIN NOU STARE DE URGENȚĂ.!

„Am ajuns la finalul a două luni dificile.

Ați stat în case, ați renunțat să vă vedeți familia și prietenii punând mai presus sănătatea dvs și a celorlalți.

Printr-un efort național am reușit să stopăm răspândirea rapidă a epidemiei. Dragi români, sunteți eroi, vă mulțumesc!

Putem spune cu toată certitudinea: împreună am salvat vieți! La fel de puternici și uniți trebuie să continuăm și în lunile următoare, pentru că lupta cu COVID e departe de a se fi încheiat.

Rochii elegante de Vara Magazin Big MagBătălia începută în februarie o vom continua multe vreme. Fără aceste măsuri precum carantinarea unor localități, închiderea școlilor, numărul victimelor ar fi fost mult mai mare. La finalul stării de urgență, avem 16.247 de cazuri de COVID, cu 245 cazuri noi, ceea ce arată trend în ușoară scădere. 9.053 de cazuri vindecate, 225 de pacienți sunt la ATI

Pe toată durata stării de urgență nu s-au înregistrat depășiri de capacitate la ATI.

Azi capacitatea de testare a ajuns la peste 10.000 de testări pe zi. 277.804 au fost făcute până acum.

Situația fără precedent cu care ne-am confruntat a pus în față eșecul în oglindă. Cea mai importantă reformă de care România are nevoie este reconstrucția statului. Este obligatoriu să începem resetarea. Sistemele căpușate trebuie să fie prioritățile noastre.

În această perioadă ne-am confruntat cu o legislație insuficientă pe bază de criză. În parlament politicieni vechi și retrograzi au început să dărâme și modestele resurse pe care le avem la dispoziție. Erau gata să facă inoperabilă și starea de urgență. Legislația trebuie croită într-un mod coerent.

S-au văzut deficiențele statului, dar și că cele mai grele provocări pot fi depășite dacă Guvernul și președintele lucrează ca o echipă. De mâine intrăm într-o nouă etapă. Încetarea stării de urgență nu echivalează cu finalul epidemiei. Pericolul este departe de a fi trecut.

Azi, Comitetul Național pentru Situații de Alertă declară starea de alertă și va lua toate măsurile

Nu vor urma 3 zile fără reguli și restricții.

Avem cadru legal în vigoare și în baza lui vor fi luate toate deciziile pentru ca inclusiv în următoarele 3 zile să păstrăm toate regulile necesare”, a declarat Klaus Iohannis.

sursa: realitatea.net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *