Moment istoric! Capsula Crew Dragon a Space X a fost lansată cu succes

Space X și NASA au lansat cu succes capsula Crew Dragon cu o rachetă Falcon 9, în cursul zilei de sâmbătă, după ce prima lansare a fost amânată în ultimul moment.

Capsula Crew Dragon a fost lansată sâmbătă spre Staţia Spaţială Internaţională de la Centrul Spaţial Kennedy, din Florida, cu o rachetă Falcon 9, în prima misiune cu echipaj uman de pe pământ amerian şi cu tehnologie americană din ultimii aproape 10 ani şi totodată prima misiune privată cu echipaj uman. Capsula Crew Dragon urmează să se întâlnească cu staţia orbitală în aproximativ 19 ore.NASA a lansat, la a doua încercare, misiunea către Stația Spațială Internațională, alături de compania privată SpaceX, deținută de Elon Musk. Agenția Spațială Americană colaborează, în premieră, cu o companie privată pentru a trimite oameni în spațiu. Au trecut nouă ani de când Agenția a realizat ultima expediție cu personal uman.

Nava este formată din capsula Crew Dragon și o rachetă Falcon 9, ambele construite de compania lui Musk. iar echipajul este alcătuit din astronauții Doug Hurley și Bob Behnken. Decolarea a avut loc, cu aproximație la ora 22:23 (ora României), de la Centrul Spațial Kennedy din Florida, aflat pe coasta Oceanului Atlantic. Inițial, NASA și SpaceX trebuiau să lanseze misiunea miercuri la ora 23:33 (ora României), însă condițiile vremIi au condus la amânarea evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *