[VIDEO] Sute de turişti români au trăit spaima vieţii: „Am crezut că vine sfârşitul lumii”

Grecia a fost lovită ieri de o puternică furtună, care a lăsat în urma sa dezastru, în unele zone. Numeroşi turişti, inclusiv români, au decis să renunţe la zilele de vacanţă rămase şi să se întoarcă acasă, de teamă că un nou uragan ar putea lovi coastele elene.
Haine Sport Femei Modele Noi By You„Totul a început cu un vânt puternic, iar în scurt timp cerul s-a făcut negru ca smoala. Apoi, vântul a scăpat de sub control şi a început să răstoarne totul aici. O ploaie puternică, deasă, însoţită de mugetul terifiant al urganului… Copiii ţipau speriaţi, lumea era îngrozită. Am crezut că vine sfârşitul lumii şi că nu mai scăpăm”, povesteşte Andrei, un tânăr din Cluj-Napoca aflat cu prietena sa în vacanţă la Zakynthos.

Conform presei locale, pompierii au primit cel puțin 60 de apeluri de asistență, în principal legate de copacii dezrădăcinați și de inundații în case și în magazine. O barcă de agrement elveţiană ancorată în Itaca a fost luată de valuri, însă cei doi pasageri de pe ambarcaţiune au reuşit să ajungă la ţărm, potrivit agenţiei de presă elene ANA. O altă barcă s-a scufundat în portul Zakynthos, însă pasagerii săi – belgieni – sunt teferi şi nevătămaţi, a mai spus prefectul Insulelor Ionice.

Din fericire, în insule Zakynthos şi Kefalonia, situate în vestul Greciei, nu au fost înregistrate victime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *