Connect with us

Hi, what are you looking for?

Externe

[VIDEO] Trei persoane ucise într-un atac cu cuţitul în orașul Wurzburg din Germania

Trei persoane au fost ucise şi alte cinci rănite vineri la Würzburg, în landul Bavaria din sudul Germaniei, într-un atac cu cuţitul, după care presupusul atacator a fost neutralizat de poliţie cu un glonţ în picior, fără a-i pune viaţa în pericol, a anunţat poliţia, citată de DPA.
Anterior, agenţia de presă Reuters informase cu privire la şase răniţi. Poliţia locală a confirmat că mai multe persoane au fost ucise şi rănite, dar că acum situaţia este sub control, după ce a rănit suspectul, fără a specifica motivele faptei acestuia. ‘Atacatorul a fost neutralizat după ce poliţia a folosit o armă de foc. Nu există indicii privind un al doilea suspect. Nu există pericol pentru populaţie’, se menţionează într-un mesaj transmis prin Twitter de către poliţie.

Publi vest anunturi gratuite apartamente case autoÎnregistrări video postate pe reţelele de social media arată un tânăr ţinând aparent un cuţit, fiind respins de bărbaţi cu ajutorul unor scaune până la sosirea poliţiei. Într-o altă înregistrare se văd urme de sânge pe pământ. Poliţia a cerut oamenilor să nu mai posteze imagini sau videoclipuri şi să respecte intimitatea victimelor. Suspectul este un tânăr de 24 de ani din Somalia, care locuise în Wurzburg, a indicat poliţia.

Conform primelor rapoarte, bărbatul a atacat diverşi trecători în apropiere de Piaţa Barbarossa din centrul oraşului bavarez. Poliţia a spus că a primit un apel de urgenţă la ora 17:00 (15:00 GMT), iar la scurt timp zone din centrul oraşului au fost izolate de către forţele de ordine.

Ministrul de interne al Bavariei, Joachim Herrmann, s-a deplasat la Wurzburg pentru a evalua situaţia, a spus un purtător de cuvânt. Premierul Bavariei, Markus Soeder, a exprimat condoleanţe familiilor îndoliate. Wurzburg este un oraş din Bavaria, sudul Germaniei, cu 127.000 de locuitori, fiind situat la aproximativ 100 de kilometri nord-est de Nürnberg, scrie Agerpres.

UPDATE

Agresorul ar fi strigat, potrivit unui martor, ‘Allah Ahkbar’, dar această informaţie nu a putut fi confirmată.El fusese internat recent într-un spital psihiatric după ce ‘se făcuse remarcat’ printr-un comportament violent în ultimele săptămâni, a indicat presei ministrul de interne al landului Bavaria, Joachim Herrmann. ‘Ancheta poliţiei va trebui să stabilească dacă avem de a face cu un act legat de islamism sau de starea psihică a agresorului’, a adăugat el.

slapi papuci femei de vara big magBărbatul, sosit ca migrant în 2015 în Germania şi care locuia din acel la Würzburg, a acţionat în orice caz cu o ‘extremă brutalitate’, comiţând acest măcel în plin centrul oraşului, în magazine şi o agenţie bancară, a spus ministrul. El a precizat că pronosticul vital al unor răniţi este încă angajat. ‘Ne rugăm pentru ei’, a adăugat Herrmann.

Ministrul a adus un omagiu trecătorilor care l-au urmărit pe agresor, înarmaţi cu scaune luate de pe terase ale cafenelelor şi cu bastoane, pentru ‘a-l opri’, aşa cum s-a văzut în mai multe înregistrări video postate pe reţele de social media. O înregistrare video îl arată pe agresor la pământ, încătuşat de poliţie, având în jur o mulţime de persoane mânioase.
dcnews.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stiri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...