VIDEO – Tunel dezinfectant pentru “spitalul TBC” din Arad

Prototipul a fost donat unității medicale din Grădiște unde, în prezent, sunt tratați bolnavii de coronavirus.

Preocupați de crearea unor produse menite să faciliteze dezinfecția personalului prin lumină ultravioletă și pulverizarea de soluții dezinfectante, un grup de tineri antreprenori arădeni a creat un model de tunel de dezinfecție menit să ofere un plus de protecție atât spitalelor și cadrelor medicale, cât și celor ce au nevoie să decontamineze cât de mult posibil zonele de acces. Prototipul a fost donat, vineri, “spitalului TBC” din Grădiște, unde în prezent sunt internați exclusiv pacienți cu coronavirus. Modele similare vor fi livrate unităților medicale pe bază de comandă.
Tunelul de dezinfecție este înalt de 210 centimetri și lat de 150 de centimetri.
Are o adâncime de 70 centimetri și cântărește aproximativ 40 de kilograme. Este dotat cu un recipient pentru soluții biocide, cu un volum de 20 de litri, cinci duze pentru pulverizare, o pompă de 3,5 bari, tuburi sau leduri UV și senzor de mișcare (pentru pornire automată).
“Cu ajutorul acestui dispozitiv, persoanele care trec prin el se vor putea dezinfecta atât prin pulverizarea soluției biocide, cât și cu ajutorul radiațiilor ultraviolete și al substanțelor de dezinfectare îmbibate în covorul umed” – explică autorii tunelului dezinfectant.
sursa: aradon.ro
Mobilier casa si gradina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *