Virgil Musta: Nu se poate să avem o memorie așa de scurtă!

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara face un nou apel în contextul în care numărul noilor cazuri de infectare cu coronavirus a crescut din nou în țară.

“15 iunie devine o nouă bornă, un nou pas în procesul de revenire spre normalitate. Răbdarea multora pare să nu mai existe, iar teoriile vehiculate tot mai mult legate de inexistența virusului alimentează dorința unora de a nu mai respecta regulile minime rămase în vigoare (mască și distanțare în spații închise, precum și spălarea regulată a mâinilor).Nu se poate să avem o memorie așa de scurtă!”, scrie Virgil Musta.

Rochii elegante de Vara Magazin Big MagMedicul timișorean explică faptul că țara noastră a ținut pandemia sub control și a reușit evitarea unei catastrofe, însă acest fapt nu ne dă dreptul să uităm perioada martie – aprilie în care sistemul medical din țări precum Italia și Spania era depășit iar oamenii își pierdeau viața.

“Aceasta a fost o realitate ce nu poate fi negată, cei care și-au pierdut pe cei dragi în acele zile sunt mulți și sunt reali. Sigur că majoritatea celor care au facut forme grave erau persoane în vârstă sau cu alte boli, dar aceste persoane, pentru că s-au îmbolnăvit multe în același timp, cu forme severe, au ajuns să facă imposibilă tratarea tuturor celor care aveau nevoie de îngrijire specială la ATI, iar acest lucru a condus la un număr mare de decese atunci”, mai spune Virgil Musta.

Medicul de la Spitalul de Boli Infecțioase subliniază că relaxarea măsurilor trebuie dublată de responsabilitatea personal a fiecăruia pentru a nu ajunge la o explozie a cazurilor.

“Se observă o creștere a numărului de cazuri în ultimile zile. Era de așteptat o anumită creștere. Nu trebuie sa ne speriem, nu trebuie sa intram in panica. Tot ce trebuie să facem este să rămânem responsabili în respectarea celor de mai sus pentru că astfel această creștere poate rămâne controlabilă, iar anumite focare vor putea fi izolate, prin măsuri speciale locale sau sectoriale. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, creșterea exponențială observată acum câteva luni în Italia (dau mereu acest exemplu și pentru că avem mulți români care au legătură directă cu această țară greu încercată), dar și mai recent în Brazilia, India și alte țări se va putea întâmpla și la noi, iar acest lucru ar impune din nou măsuri foarte dure” mai spune Virgil Musta.“Timisoara stă bine, iar în ultimele zile nu am avut decat 1-2 cazuri. Haideți sa continuăm să fim responsabili, atât în Timișoara, cât și în restul țării, pentru că astfel măsurile de relaxare vor continua și poate încetul cu încetul viața va reveni la normal. Adevarat, o nouă normalitate, în care trebuie să ținem cont de anumite reguli”, conchide medicul timișorean.

radiotimisoara.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *