VIZITĂ FRUCTUOASĂ LA BUCUREȘTI

Francisc Boldea, primarul Lugojului, a fost la finalul săptămânii trecute la București pentru a discuta cu ministrul dezvoltării și vicepremierul României, Vasile Daniel Suciu,în privința concretizării unor proiecte importante pentru oraș. Deplasarea a fost una fructuoasă pentru oraș, spune edilul-șef, care a primit răspunsuri pozitive la toate problemele expuse. Prima este construirea unui stadion nou, de 5000 de locuri, cu toate condițiile și demolarea celui vechi.

Francisc Boldea- primarul Lugojului (PSD)

M-am dus la București pentru 4 obiective de investiții importante. În primul rând la Compania Națională de Investiții pentru a reglementa toate problemele privind contrucția unui nou stadion în Municipiul Lugoj. Le-am trimis în luna iunie un memoriu prin care arătam că stadionul nu merită să fie reparat și trebuie făcut un stadion nou. În lista de sinteză a fost aprobat un stadion de 5000 de locuri , cu pistă de atletism, cu vestiare moderne și ne-am bucurat că a fost aprobat. Urmează ca imediat ce se deschide finanțarea să se facă licitația privind demolarea și construcția noului stadion.

Tot la Compania Națională de Investiții, în cadrul programului de Complexe Sportive, primarul Lugojului a cerut ca pe strada Plopilor să se construiască un teren de antrenamente cu 500 de locuri, proiect aprobat. De asemnea, Francisc Boldea a făcut presiuni pentru ca Lugojul să primească cele 9 autobuze electrice.

Francisc Boldea- primarul Lugojului (PSD)

Chiar sâmbătă, după Congres, am reușit să stau de vorbă cu vicepremierul României, cu domnul ministru al dezvoltării, Daniel Suciu, să-i spun de problemele toate ale Lugojului. Și două probleme importante. Prima dintre ele este reluarea licitației privind cele 9 autobuze electrice pe care o să le primim la Lugoj. Deocamdată a fost un singur furnizor care nu s-a încadrat în ceea ce privește rampele pentru persoanele cu handicap și urmează să le revizuiască. Nu sunt mulți în Europa care construiesc autobuze electrice. Pe lângă orașele mari, am fost prinși și noi cu 9 autobuze, ceilalți cu 10-15 nu mai mult. Acesat este un lucru important și va trebui să forțăm cât mai mult ca să fim prinși în prima listă.  

O altă problemă discutată este cea socială, mai exact construcția de locuințe sociale și ANL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *