VIZITĂ REGALĂ LA LUGOJ

Eveniment istoric la Lugoj. Familia Regală a României, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu au sosit  astăzi în orașul de pe Timiș, unde au participat la o Sfântă Liturghie pentru sufletul Reginei Ana. Slujba a fost oficiată de preotul Daniel Pozsonyi, la Biserica Parohială Romano-Catolică “Preasfânta Treime” de pe strada Bucegi cu ocazia împlinirii a trei ani de la trecerea Reginei Ana la cele veșnice.  La eveniment au participat reprezentanți ai celorlalte culte creștine din Lugoj, primarul Francisc Boldea, care a întâmpinat familia regală la sosirea în biserică și numeroși credincioși. La finalul slujbei, Majestatea sa Margareta, custodele coroanei a ținut și un scurt discurs în biserică.

Vă mulțumesc că ați alături de noi. Sunt foarte emoționată că văd atât de multe persoane care au venit aici. Ea a iubit această țară foarte mult. Vă mulțumesc că sunteți aici alături de noi

Lugojenii au venit în număr mare pentru a participa la liturghie și pentru a se întâlni cu reprezentanții Casei Regale ai României.

Pentru biserica noastră a fost o mare onoare o asemenea vizită. Am fost impresionați de liturghia care s-a ținut în memoria Reginei Ana, am fost impresionați de Majestatea Sa, de Principe, de felul lor de a fi, de conduită, de modul în care s-au comportat enoriașii. Cu alte cuvinte, profund impresionați și onorați de această vizită deosebită pentru orașul nostru

Ne bucurăm că a venit și am avut ocazia să îi primim și noi în biserica noastră. Ne bucurăm că au fost bine primiți. Cred că și ei s-au simțit bine.

 Sunt foarte cumsecade. Păcat că s-a întâmplat ce s-a întâmplat înainte și nu au mai putu să vină. Sunt oameni cumsecade

Oficierea slujbei în biserica Romano-Catolică din Lugoj s-a făcut chiar la dorința Casei Regale.

Majestatea Sa, Margaretea, custodele Coroanei:

De ce ați ales Lugojul, biserica de aici? Pentru că suntem la Săvârșin și am vrut să alegem în fiecare an alt loc și așa s-a întâmplat.

La finalul ceremoniei religioase, preotul care a oficiat-o a prezentat un scurt istoric al lăcașului de cult, iar familia regală a primit un cadou simbolic și flori de la organizatori. Regina Ana a murit în 1 august 2016, la un spital din Elveția și a fost înmormântată la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală din Curtea de Argeș, pe 13 august 2016.

Un comentariu la „VIZITĂ REGALĂ LA LUGOJ

  • 08/02/2019 la 11:08pm
    Permalink

    Mulțumim pentru știre!! Trăiască Majestatea Sa Regina Margareta!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *