Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Voleibalistele de la CSM Lugoj se impun categoric la Viena

Cu cinci victorii din cinci meciuri disputate în actuala ediție CEV Challenge Cup, voleibalistele de la CSM Lugoj au câștigat respectul Europei. Pornind ca favorite în meciul cu SG VB NÖ Sokol Post, ele s-au impus cu un categoric 3 – 0 la Viena. Pe seturi, scorul a fost 25-22, 25 -23, 25 – 20.

O scurtă trecere în revistă a momentelor cele mai importante ale meciului se impune. Primul punct este adjudecat de CSM Lugoj: 1-0 după un schimb prelungit de mingi, în care austriecele au tot încercat să recupereze greșeala inițială. Gazdele întorc la 3 – 1, iar comentatorii vienezi exclamă, cu speranță: ”Super început de meci! Fetele noastre trebuie să fie mândre de această participare în Cupele Europene”. Ritmul rapid impus de echipa lugojeană le mai temperează entuziasmul.

Fetele de la Sokol Post încearcă să se adapteze. În primul set, gazdele au reușit să impresioneze, totuși, prin recuperarea unor mingi ce păreau inițial pierdute. Nivelul de joc este incredibil: la 15-11 pentru noi, Sokol Post Viena cere time out, apoi un nou timp de odihnă la 19-14. Gazdele recuperează diferența de la minus cinci la minus două puncte. Antrenorul CSM, Ugljesa Segrt, sesizează momentul și cere la rândul lui timp de odihnă. Inspirat, pentru că CSM își adjudecă primul set cu 25-22.

Setul doi începe cu austriecele la conducere. Jasmin Haslinger este în formă, iar jucătoarele CSM par mai puțin concentrate. La 7 – 3 pentru gazde, Segrt cere din nou time out. Erori de coordonare în tabăra vieneză duc scorul la 12 – 12. La 19 – 15 pentru Lugoj, antrenoarea de la Sokol Post solicită time out. La 23 – 20, o minge ”interesantă”, ca să nu spunem altfel, este atribuită de arbitri gazdelor, dar Lugojul câștigă și setul al doilea, cu 25 – 23.

CSM preia conducerea în setul III , cu 1 – 0, face apoi 3 -1 și 5 – 3. Impresia este că meciul se desfășoară pe repede înainte. Joc inteligent al Lugojului, care duce scorul la 14 -7. După un time out cerut de Viena la 16 – 9, gazdele încearcă revenirea, dar sunt surprinse de combinațiile creative ale lugojencelor: 19 – 13. Blocajul austriecelor încă funcționează, Sokol Post Viena reușește un mic come back la 22-17, au și… tavanul sălii de partea lor (23 -20) dar Lugojul ia și setul trei, cu 25 -20.

Lugojencele și-au onorat statutul de favorite în acest meci, câștigat categoric în fața unei echipe vieneze care nu a avut timp să  respire. Petya Barakova, coordonatorul CSM Lugoj a fost desemnată la final MVP-ul partidei. Respect CSM: cinci victorii din cinci meciuri în Cupele Europene!

haine de craciun copii femei barbati

redesteptarea.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stirile TEN TV

Ferma Pomicolă Pohalma, din Lugoj, ce aparține stațiunii didactice a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, din Timișoara, se pregătește să...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...