Voluntarii care lucrează la Spitalul Județean Timișoara ar putea fi angajați în scurt timp

Voluntarii care lucrează pentru Spitalul Județean din Timișoara ar putea fi angajați de unitatea sanitară.

Aceasta este asigurarea obținută de managerul Spitalului Județean, Raul Pătrașcu, în urma discuției avută la Timișoara cu premierul Ludovic Orban și ministrul sănătății Nelu Tătaru.

Cizme Dama din Piele Model Nou“Acești volutari au ajutat la diminuarea acestui volum de muncă crescut care a rezultat din creșterea complexității activității, ceea ce a însemnat crearea de circuite noi, de linii de gardă noi, de personal separat pentru diferitele categorii de pacienți, atât pentru pacienții non-COVID cât și pentru pacienții COVID. Dacă ați avea un om, luni de zile, în cea mai grea perioadă cu care s-a confruntat sistemul de sănătate, a venit din proprie inițiativă și ți-a fost alături zi de zi, punându-se în pericol și supunându-se unui stres ridicat și fără a fi remunerat, n-ați dori să îi premiați loialitatea și dedicarea față de meseria pe care o face? Am discutat cu domnul prim-ministru să modifice metodologia de angajare în sistemul sanitar, pentru că este foarte greoaie acum. Am primit asigurări că această metodologie va fi schimbată în cel mai scurt timp astfel încât să putem da drumul la angajări, care să fie făcute într-un interval util pentru noi ca să putem face față trendului crescut de infectări cu SARS-Cov-2”, spune Raul Pătrașcu.

Pe lângă cei aproximativ 4.300 de angajați, Spitalul Județean din Timișoara are 500 de voluntari din care 150 au venit după declararea stării de urgență.
radiotimisoara.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *