Connect with us

Hi, what are you looking for?

Externe

Zeci de manifestanţi care se opun restricţiilor de pandemie au fost arestaţi la Melbourne

Poliţia australiană a arestat, duminică, la Melbourne, mai mult de 70 de persoane care au încălcat ordinele autorităţilor de a rămâne în casă şi care au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de izolarea la domiciliu, scrie AFP, scrie news.ro .

Aproape 250 de persoane au luat parte la o manifestaţie ilegală, răspunzând unui apel lansat pe reţelele de socializare de grupări adepte ale teoriilor conspiraţiei.

Ei au ignorat avertismentele oficiale şi reglementarea departamentului de sănătate publică pentru adunările din centrul oraşului.

Protestatarii au fost întâmpinaţi de un important dispozitiv de poliţişti. Ciocniri între forţele de ordine şi manifestanţi au avut loc pe aleile din Piaţa Queen Victoria.

Poliţia a arestat 74 de persoane şi a atenţionat alte 176, afirmând într-un comunicat că „numeroşi manifestanţi au fost agresivi şi i-au ameninţat”.

Weekendul trecut, adunări au avut loc în mai multe locuri din Australia în cadrul mişcării numite „Ziua Libertăţii” cu scopul de a protesta faţă de ceea ce estimează unii a fi un răspuns excesiv al guvernului în faţa pandemiei.

Premierul statului Victoria, Daniel Andrews, care calificase manifestanţii drept „egoişti”, a afirmat duminică că statul său nu-şi permite să se redeschidă prea curând.

Starea de urgenţă, restricţiile privind vizitele, precum şi deplasările pe mai mult de 5 kilometri vor rămâne în vigoare cel puţin până la 26 octombrie.

Australia, care numără 25 de milioane de locuitori, a înregistrat 26.600 de cazuri şi 810 decese, cea mai mare parte la Melbourne şi la periferia sa.

sursa:blacknews.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Stiri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...