Connect with us

Hi, what are you looking for?

Stiri

Zeci de mii de timișoreni, precum și mai multe spitale din oraș au rămas fără căldură.

Ceea ce era previzibil s-a întâmplat. Zeci de mii de timișoreni, precum și mai multe spitale din oraș au rămas fără căldură. Luni seara, primarul Dominic Fritz anunța:

„Negocierile dificile pentru un nou contract de gaz pentru Colterm sunt încă în curs și am reușit să obținem extinderea termenului de sistare până mâine (astăzi – n.r.). Situația este în continuare complexă pentru că se cer garanții și plăți în avans iar sumele sunt enorm de mari.

În acest context, majorarea tarifului este unul dintre elementele cruciale pentru a clădi încrederea furnizorilor în viabilitatea financiară Colterm și sunt în discuții cu toate partidele politice din Consiliul Local despre această nevoie. Voi propune Consiliului Local mâine și o rectificare de buget prin care suplimentăm bugetul pentru termoficare cu încă 8,26 milioane lei. În același timp, cu ajutorul colegilor mei din USR, s-a urgentat în Camera Deputaților proiectul de lege pentru scheme de compensare pentru consumul electrică și gaze naturale. Soluția ca să trecem prin iarnă poate să vină doar din aceste trei surse – tariful pentru abonați, bugetul local și bugetul de stat”.

CITESTE SI: Poșta Română permite accesul tuturor clienților săi în oficiile poștale, fără a solicita Certificatul verde

Apel disperat al medicilor

Marți dimineața, directorii spitalelor Județean, de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, Municipal, de Pediatrie „Louis Țurcanu” și al Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara au semnat un apel în atenția marilor companii producătoare și furnizoare de gaz din România:

„În numele tuturor pacienților internați în spitale din Timișoara vă rugăm să ne sprijiniți prin identificarea unei soluții care să asigure furnizarea agentului termic în spitalele din municipiul nostru. În această perioadă de criză sanitară cauzată de pandemia de Covid 19 tăierea gazului în Timișoara va conduce la creșterea gradului de dramatism pe care îl înregistrăm deja.

Parfumuri originale pentru femeiSpitalele din Timișoara sunt implicate în lupta cu acest virus nemilos, eforturile noastre în salvarea de vieți omenești fiind supraomenești. Vă rugăm pe voi, marii producători și furnizori de gaz din România să faceți și voi aceleași eforturi supraomenești pentru a contribui la salvarea vieților conaționalilor noștri. Fără o temperatură optimă în saloane eforturile noastre vor fi în zadar, iar echilibrul precar pe care l-am asigurat prin dedicare și implicare va fi năruit.

Nu suntem în măsură să analizăm cine este vinovat de situația de la Colterm, nu avem căderea și nici pregătirea să găsim soluții pentru Colterm, însă vă cerem vouă, mari producători și furnizori de gaze din România, să manifestați responsabilitate socială și să ne ajutați în lupta cu acest virus nemilos. Nu opriți gazul astăzi la ora 12!!! Găsiți soluții pentru astăzi, pentru mâine…”.

Apelul a fost, din păcate, zadarnic.

Colterm nu mai poate

A venit, apoi, anunțul sec de la societatea de termoficare Colterm: „Compania E.ON a sistat azi, 26 octombrie 2021, furnizarea gazului pentru Colterm SA, având în vedere încetarea contractului de furnizare și pentru că nu s-a ajuns la nici o înțelegere de prelungire a acestuia. Astfel, începând de la ora 12, COLTERM este în situația de a nu mai putea furniza apă caldă și căldură clienților sistemului centralizat de termoficare. Ne cerem scuze pentru această situație pe care am făcut eforturi să o preîntâmpinăm.

Sperăm că, odată cu clarificarea situației juridice prin intrarea în insolvență, în cel mai scurt timp, se va ajunge la încheierea unui nou contract pentru a reîncepe furnizarea agentului termic pentru clienții Colterm. Așa cum s-a anunțat, de câteva zile, conducerea companii noastre este în negocieri avansate cu alți furnizori de gaz. Regretăm tot disconfortul creat timișorenilor în această perioadă și dorim să îi asigurăm că facem în continuare eforturile pentru remedierea de urgență a acestei situații”.

Starea de fapt a fost confirmată de primarul Dominic Fritz, care a calificat-o drept „dramatică”.

renasterea.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea sa va placă

Stirile TEN TV

O nouă ediţie a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale, se pregăteşte la Timişoara. În perioada 21 – 25 martie, Camera de Comerț, Industrie...

Diverse

La nivelul Uniunii Europene, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști este obligatorie prin lege în 12 state, în timp ce în România este doar...

Stiri

Începând de luni, municipiul Timișoara intră în carantină timp de 14 zile alături de comunele periurbane Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița. Instituirea carantinei...

Stiri

De luni, deplasările în intervalul orar 23-05 vor fi interzise. Raed Arafat a vorbit despre modelul de declarație pe propria răspundere. Poate fi și...