ZIUA DIABETULUI, MARCATĂ ȘI LA LUGOJ – 16 NOIEMBRIE 2015

Ziua Mondială a Diabetului a fost marcată şi în acest an la Lugoj. Prin intermediul Clubului Lions Ana Lugojana, care a sprijinit acţiunea, zeci de persoane şi-au testat gratuit glicemia sambătă, în faţa Primăriei Lugoj, unde a fost special amenajat un asemenea loc. Acţiunea a început la ora 17.00, iar timp de patru ore au fost testate peste 100 de persoane. Scopul acţiunii a fost de a coştientiza populaţia cu privire la factorii de risc, simptomele, dar şi prevenirea acestei maladii.
Anda Lungu, membră clubul Lions Ana Lugojana: Le oferim lugojenilor prin Clubul Lions Ana Lugojana o testare gratuită a glicemiei. Este foarte important în primul rând să prevenim și apoi să  combatem. Acțiunea vizează cetățenii municipiului Lugoj. În fiecare an am avut peste o sută de persoane care au venit să-și testeze glicemia și sperăm că și anul acesta să atingem pragul și bineînțeles le dorim sănătate tuturor.
În fiecare an de Ziua Mondială a Diabetului se aprind lumini albastre care îmbracă clădiri şi monumente istorice din toată lumea, simbolizând speranţa luptei împotriva acestei maladii. Lugojul s-a alăturat marilor oraşe care au celebrat această zi, Primăria Municipiului „purtând” şi în acest an lumina albastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *