ZIUA SERVICIILOR PUBLICE LA TIMIȘOARA

Piața Unirii din Timișoara a găzduit sâmbătă o nouă ediție a Zilei Serviciilor Publice. Vedetele evenimentului au fost roboții folosiți de Aquatim, armele jandarmilor și mașinile de intervenție ale polițiștilor, pompierilor și serviciului voluntar Salvo. Peste 20 de instituții și-au prezentat activitatea în fața publicului. Un stand inedit au avut cei de la Direcția de Asistență Socială, care au prezentat în premieră noul sistem de telealarmare.

Este o brățară care vine atașată pe mâna bătrânului și cu un telefon mobil. Bătrânul apasă pe acest buton de pe brățară și este apelat automat acest telefon care la rândul lui apelează dispeceratul nostru de teleasistență situat pe Calea Sever Bocu. Acolo este tot timpul o persoană responsabilă să preia toate apelurile care vin de la bătrânii noștri

O altă instituție de ocrotire care a fost prezentă sâmbătă în Piața Unirii din Timișoara este Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş, care și-a prezentat serviciile, printre care celebrul deja ”telefonul copilului”.

Smaranda Marcu, purtător de cuvânt DGASPC Timiș:

Este al doilea an când DGASPC Timiș este invitată să participe la Ziua Serviciilor Publice. Ne bucurăm foarte mult că avem ocazia să prezentăm serviciile noastre sociale copiilor și comunității și mai ales ne bucurăm că am reușit să atragem la standul nostru o mulțime de copii.  Telefonul Copilului este unul dintre cele mai importante servicii pe care le oferim. Are o vechime de ani buni în spate. Este vorba de numărul 0256983 la care oricine poate suna la orice oră pentru a sesiza orice caz de abuz sau de neglijare a unui copil

Un stand atractiv, în special pentru copii a fost cel al Societății de Transport Public Timișoara, care a atenția micuților cu o machetă de tramvai electric dintr-o epocă mai veche care pornea la drum cu scârțâit de roți și oprea la semafor. Ziua Serviciilor Publice a ajuns la Timișoara la a V-a ediție, scopul evenimentul fiind acela de a arăta populației dintr-un oraș la ce se poate aștepta la nevoie din parte celor pe care-i plătește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *